Рецепти за красота » Епилация » Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

В продължение На целия си живот жените постоянно се бори с нежелана растителност върху тялото, включително и в областта на бикини. Разбира се, премахване на косми в този интимен място понякога се оказва изключително болезнено, така че епилация бикини зона в домашни условия с много жени предпочитат салонные процедури. Може ли успешно да извършат такава процедура у дома, и какви са нейните видове и сега се радват на най-голяма востребованностью? Разказваме!

Класическа депилация и го разлика от епилация

Направи депиляцию в областта на бикини дом може абсолютно всяка жена, освен това, тази процедура ще се окаже напълно безболезнено. Тук е много важно да обозначи границите между депиляцией и эпиляцией. Каква е разликата?

Всъщност разликата е в това, че в първия случай се отстранява само външната част на косъма, а го корен остава непроменен, поради което нова растителност започва да се появяват още през следващата седмица. Обезкосмяване — по-болезнена процедура, подразумевающая премахване на косъма с корена, което води до бикини зоната остава гладка в продължение на един месец.Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

Дълбока депилация в домашни условия също е възможно и се извършва с помощта на специални пинцетов или депиляторов. Отстраняване на косми по подобен начин е свързано с определени болевыми усещания, но това е резултат на процедура продължава най-малко две седмици.

Класическа депилация в домашни условия

 1. Първо, едно момиче трябва да се определи вариант на епилация. Може да се премахне растителността напълно или поддържа интимна прическа.
 2. След това трябва да прекарат бръснач на растежа на косата, внимателно премахване на всички косми.
 3. Процедурата струва да се извършва най-малко веднъж в седмицата, а в някои случаи и по-често.

При използване на депилятора и никакви усложнения обикновено не се поставя.

Този уред има няколко режима на работа, а често е снабден и със специален охлаждащ слой, който помага за намаляване на болковите усещания. Машината струва да прекарва по протежение на растежа на косата, внимателно премахване на растителност, дори и в трудно достъпни места.

Тази процедура помага да се отървете от омразните косми за няколко седмици, след това те пак се появяват. Всъщност, поради това много дами и се обръщат към процедурите, подразумевающим пълното премахване на растителност заедно с корените на косата. И специалисти измислят все нови начини за това.Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

Кремовете за депилация. Недостатъци и добродетели

Крем-а depilator — изключително популярна и много двусмислени средство за борба с растителност в областта на бикини. Цялата работа е в това, че тези кремове могат значително да навреди на състоянието на кожата се дължи на наличието в състава им на агресивни химични съединения. При честа употреба на този метод е възможно да се сблъскат с такива последствия:

Най-голямото предимство на такава епилация в бикини зоната е нейната простота. Всичко, което е необходимо да се направи едно момиче, — да нанесете специален крем за интимна зона, а след това изплакнете го с помощта на топла вода. Специалистите препоръчват да не се използва сапун и разнообразни етерични масла в продължение на дни в третираната зона бикини, тъй като това ще повиши риска от възникване на алергична реакция.

Крем-а depilator унищожава космите, при това като действа и върху горните слоеве на кожата, а не най-добрия начин. Някои от тези инструменти имат в състава си ухаживающие масло, а също и съединения, които могат да забавят растежа на косата.

Сега тези средства може да се намери в различен ценови диапазон, и от стойността понякога зависи не само ефективността на средства, но и неговата безопасност. Затова се запишете на крема не си струва, в края на краищата, от това ще бъде по-скъпо, толкова по-ефективно и по-безопасно ще се окаже неговото прилагане.

Повторете процедурата трябва поне веднъж на две седмици, но тя ще се окаже абсолютно безболезнено.

Shugaring — захар депилация в домашни условия

Направи депиляцию в зоната на дълбоки бикини може и чрез този изключително популярен и востребованного момичетата метод. За провеждането им ще се нуждаете от специален восък, който сега се продава в много специализирани козметични магазини.

Какви етапи включва процедура, подобна на тази:

 1. Момичето трябва да се затопли паста в керамични съдове до състоянието течен восък.
 2. Като специални ръкавици, за да нанесете паста за зона бикини срещу растежа на косата.
 3. Струва изчакайте няколко минути, след което трябва рязко замря за замразени състава на растежа на косата, премахване на растителност с корена.
 4. След края на процедурата трябва да бъдат старателно измити обработени област, премахване на излишните използвана паста.

Правилно да депиляцию в областта на бикини по подобен начин силата далеч не всяка жена, защото самата процедура е изключително болезнена. Ето защо много дами се обръщат в салони, където космите се отстраняват професионалист бързо и малко по-малко болезнено.

Ако същата жена дойде в домашна процедура, тя може да готви подобна на паста за себе си, за да спаси за придобиване на състава. За това е необходимо:

 1. Смесете една супена лъжичка вода и лимонов сок, като към него 250 грама захар.
 2. Този състав си струва да се нагрява в продължение на седем минути, докато стане подобен на хомогенна тягучую паста за зъби.

Аналгезия в такъв случай е възможно да се извърши само един начин: преди да замря замразени макаронени изделия, трябва и на бикини зоната на кубче лед в продължение на 10-15 секунди. Такова отлагане ще помогне за намаляване на броя на неприятни усещания, но не се отърве от тях напълно.

Кола маска — популярен начин за справяне с косата в областта на бикини

Видове епилация има най-различни, но най-често момичета да се възползват от специален восък, който помага бързо да се отървете от нежелана растителност в интимните места. Основният недостатък на тази процедура е изключително болезнени усещания от нея.Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

Ако едно момиче има нисък праг на болка, специалистите препоръчват половин час преди депилация да взема едно хапче упойка, въпреки че тя не е в състояние напълно да се отървете от неприятни усещания.
И така, какво се нуждаете за провеждане на процедурата:

 • Специален восък, който може да се закупи в козметични магазини.
 • Хартиени ивици, с които космите се премахват от кожата.
 • Дървена пръчка, която трябва да се прилага восък.
 • Капацитет за самото средства и огледало, което ще помогне за оценка на резултатите от провеждане на процедурата.

Този вид епилация предполага доста обилно нанасяне на восък върху тези места, с които е необходимо за премахване на космите. Веднага след нанасяне на състава на него си струва да се налагат на хартия ивица и изчакайте около 2-3 минути. През това време на восък, ще изсъхне, ще остане само дернуть за лента, чрез премахване на космите от корен.Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

Тази процедура се счита за една от най-болезнените и ефективни, тъй като тя освобождава жената от омразни на коса най-малко на месец. Специалисти твърдят, че болезнено се окаже само през първите 2-3 процедури, но много дами трудно понасят восковую епилация, независимо от давността на първата сесия.Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

Лазерен метод за борба с растителност

Всички изброени по-горе начини за премахване на косата може да опиташ в домашни условия, а максималният резултат, който те могат да дадат — това 3-4 седмици гладкост на кожата. Лазерна депилация — процедурата е съвсем друг мащаб, която помага да се отървете от растителност за срок до пет години! Разбира се, тя струва много и води до много неприятни усещания, но неговата ефективност не се подлага на съмнение.Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео

Преди да замине за лазерна депиляцию, е полезно да научите за някои нюанси:

 • най-ефективна се смята за процедурата се използват диодни лазери, докато фотоэпиляция може да се окаже изключително трудно и да се превърне в причина за появата на изгаряния;
 • за една процедура се отървете от косми едва ли ще се окаже и в средата на тази цел е необходимо 4-5 срещи със специалист, които ще се провеждат в продължение на 1,5–2 месеца;
 • по време на манипулация лекарите могат да обезболить обрабатываемую област, и обикновено това се прави с помощта на специален охлаждане;
 • въпреки че процедурата избавя от косата на няколко години веднъж на месец, все пак трябва да депиляцию за закрепване на резултата.

Депилация бикини зона в домашни условия с кола маска, видео В домашни условия лазерната епилация е невъзможна, тъй като за нейното извършване е необходимо специално оборудване.

След първата процедура жените могат да се появят малки косъмчета в тези места, където те не са израснали, и се тревожи за това не е необходимо. Това е "пасивен" космените луковици са започнали да се събуди в резултат на лазерна епилация, и обикновено с тях успява да се справи във втория манш обработка на кожа.

Всяка такава процедура е изключително болезнена и недешевой, но това по никакъв начин не се отразява на търсенето на лазерна епилация. Много момичета мечтаят за това, за няколко години да се отърват от омразните косми, така че буквално се редят на опашка в салони, които предлагат подобни услуги.

Преди провеждане на процедурата лазерна епилация, една жена си струва подробно да се обсъдят всички негови нюанси с вашия лекар. Факт е, че тази процедура може да предизвика алергична реакция и редица неприятни последици за дами с чувствителна кожа. Ето защо се реши на подобни салонные услуги трябва само след внимателно претегляне на всички за и против.

Съвременни средства за депилация позволяват на момичетата да се справят ефективно с растителност в интимните места, като зона на дълбоки бикини максимално привлекателен. И все пак в преследване на ефективни процедури не забравяйте за своята безопасност и здраве, които е по-важно всяка модна прищявка.

Как да направим паста за шугаринга, видеоурок

Видео по темата: