Рецепти за красота » Епилация » Противопоказания за восъчни депилация

Противопоказания за восъчни депилация

Депилация с восък (топло, студено, горещо) – популярния начин за борба с прекомерна растителност. Процедурата се извършва в професионалните салони, както и в домашни условия. Метод помага дълго време да се отървете от излишните косми (на 3-4 седмици). Редовни сесии истончают пръти, разрушават крушки. Растителността става неизразени. Много потребители казват: постепенно ненужни пушок спира да се появи.

Болезненост на процедурата зависи от прага на чувствителност на човек, на момичетата – от фазата на менструалния цикъл. Влияе време на деня (висок праг на болка се променя в продължение на 24 часа). Депилация, топла или студена кола маска – сложна манипулация, която обаче е нарушение на алгоритъм за провеждане провокира усложнения (врастването на косъма, хематом, дразнене). Странични ефекти са наблюдавани в случай на неспазване на дължимата грижа за кожата.

Достойнство ваксинга не изключва необходимостта да се проучи списък с противопоказания. С тях задължително трябва да се запознаете, преди да се пристъпи към процедурата.

Противопоказания за восъчни депилация Восъчен депилация предполага премахване на само надкожной част на косъма и частично увреждане на космената луковица

Защо не може да се направи депиляцию кола маска

Има списък на предупреждения и противопоказания за восъчни методи на епилация. Трябва да знаете, за да се избегнат неприятни ефекти върху кожата, не вредят на здравето като цяло.

Противопоказания за епилация с помощта на восък класифицират:

 • Абсолютни (е строго забранено провеждане на процедура).
 • Относителни (временно не може да се направи).

Разграничаване на причини от местен характер, които пречат на възможността да се прибегне до ваксингу (състояние на потенциално обработения участък на тялото), и често срещани (засягат цялостното здраве на тялото).

Преди да започнете процедури в козметичен кабинет специалист е длъжен да се изяснят всички детайли на провеждане, събиране на анамнеза (окаже, инфекциозни, соматични заболявания, алергичен статус на клиента), извърши внимателен преглед на кожната покривка, за да сме сигурни, е, че противопоказания за восъчни техника за епилация липсва.

Депилация, извършена от дома си, изисква спазването на едни и същи правила, че и салонная техника. Трябва добре да се проучи информация за метода, за да се изключи наличието на себе си фактор, който забранява да правите манипулация, а по-добре е да се консултирате с опитен козметик.

Ако сте приели внушителна доза алкохол, кофеинсодержащих напитки, по-добре временно да се откаже от сеанса. Наличието на алкохол, кофеин в кръвта предизвиква кървене, възпаление на кожата.

Противопоказания за восъчни депилация Восъчен епилация е един от най-хуманни начин за премахване на окосмяване по тялото

Абсолютни противопоказания

Съществуват фактори, категорично изключват възможността за отстраняване на косми по определен начин. Когато не може да се прибегне към отстраняване на косъма с помощта на восък:

 • Захарен диабет – забавен процеса на регенерация, дълъг период на възстановяване.
 • Варикоз – риск от увреждане на патологично променени съдове, вероятността масивно кървене.
 • Тежки сърдечно-съдови заболявания – болезнена процедура може да предизвика сърдечен удар.
 • Нарушения на кръвообразуване (лошо съсирване).
 • Иммунодефицитные, аутоимунные патология.
 • Онкологические заболявания, период противораковой терапия, състояние след нея – всяко инвазивное намеса може да доведе до неконтролируеми промени, усложнения.
 • Неврологични нарушения (епилепсия, психоза, депресия).
 • Непоносимост към компонентите, влизащи в състава на депиляционного восъчни средства.
 • Продължителен прием на някои медикаменти (антикоагуланти, roaccutane, антибиотици, орални контрацептиви, други хормонални лекарства), външни инструменти (абразивни пилинг, киселини, локално ретиноиди). В продължение на седем дни, след като "инжекциите на красотата" (ботокс, колаген), не може да се направи восковую депиляцию.
Противопоказания за восъчни депилация Мигновен ефект (за кратък период от време дава възможност за премахване на растителност с обширни зони на тялото)

Специална мярка на предпазливост от провеждане на восъчни депилация, се считат за болести на кожната покривка:

 • гнойни лезии, акне, акне – повишава се риска от влошаване на състоянието на кожата, разпространението на възпалителния процес в други области;
 • купероз – допълнително увреждане на кожата, води до образуване на хематоми, усугублению проблема на разширените капиляри;
 • нарушение на целостта на кожната покривка (порязвания, покусы, пукнатини, драскотини);
 • инфекциозни обрив (херпес);
 • новообразувания (папиломи, брадавици, родилни белези, витилиго, злокачествени процеси в дермата);
 • белези, трансплантирани участъци от кожата.

В период от света на бебето от повечето специалисти за провеждане на процедурата не се препоръчва. Трябва да се помни, че в никакъв случай не може депилировать кола маска на тялото в продължение на деня, след интензивни слънчеви бани на слънце, след солариум. Пресни татуировки пречат на провеждането на сесия ваксинга.

Относителни противопоказания

Има състояния, при които восъчен депилация е възможно, но не е желателно. Фаза на менструалния цикъл при жените влияят на провеждането на процедурата. Идеалният период за процедурата – след два-три дни след менструация. Не се препоръчва кола маска във фазата на овулация поради повишена чувствителност на кожата, намаляване на праг на болка. Седмица преди менструация провеждане на процедурата, предмет на видими болевыми усещания – по-добре да се откаже от депилация до по-подходящо време.

Противопоказания за восъчни депилация Висока естетичност процедури: отново все коси са оформени на дъното и не под формата на бодлива щетину

Тен не е строг противопоказание за депилация, кола маска, ако са изминали повече от два дни след интензивни слънчеви бани. Козметика, не се препоръчва да правите кола маска за известно време в ума естетически причини: съществува риск от образуване на грозни светли петна, пигментация.

При наличието на леки настинки не е придружен с гипертермией, обща слабост, други осезаемо симптоми в този период, при остра нужда някои козметика депиляцию позволяват.

Предпазни мерки

Лекарите-козметика препоръчват да накожную проба на восъчните депиляционных продукта върху малък участък от тялото, преди да нанесе восък върху обширни кожни воалите. Обикновено се правят тест на китката, на вътрешната повърхност на лакътя пъти. Резултатът на "мини-депилация" се наблюдават в продължение на дни. Ако липсва зачервяване, обриви, дразнене, сърбеж по-късно от 24 часа, спокойно може да се премине към действия.

Трябва да се съобразят с изискванията за грижа за кожата след восъчни процедури:

 • редовно скрабировать (но не и в деня на епилация);
 • ефективно почистване на кожна покривка;
 • да се използват средства за грижа за кожата (хидратация, хранене, забавяне на растежа на коса).

С депиляцией глоба, особено чувствителна кожа, деликатни зони трябва да бъдат много предпазливи и чист. Може би си струва да избере някакъв друг метод, по-нежен. Правилното решение за всеки индивидуален случай ще каже на компетентен лекар.

Опитен дерматолог или козметик няма да позволи на сесия на восъчни депилация при наличието на противопоказания. Провеждане на депилация в домашни условия самостоятелно изисква от човек изключителна предпазливост, внимателност към своето здраве, отчитане на списъка на състояния, при които е препоръчително да се намери оптималната алтернатива депилация с восък.