Рецепти за красота » Епилация » Последици электроэпиляции за които трябва да знаете

Последици электроэпиляции за които трябва да знаете

За да се избавите от нежеланото окосмяване по тялото има много начини. Най-ефективна към днешна дата, време, смята хардуерна электроэпиляция. Тази козметична операция надеждно премахва растителност по тялото и лицето. Но сега нека поговорим за последствията электроэпиляции.

Последици электроэпиляции за които трябва да знаете

Какво е электроэпиляция

Същността на электроэпиляции е целенасочено увреждане на космения корен, заедно със заобикалящите го тъкани (корен вагината) чрез точка импулс на електрически ток. Ефективността и последици се състоят в това, че нежеланите косми постепенно спират да раста от повредената космената луковица.

С помощта на специална игла-електрод в фоликул се сервира разряд на тока. Под негово влияние подкоренная област на косъма и близките тъкан се деформира, са унищожени, губят способност да се регенерира.

Има три вида игли-електроди:

 1. изолирани (с тефлоново покритие, се използва за flash-термолиза);
 2. антиалергични (със златно покритие 24 кар., без съдържание на никел);
 3. стандартни (медицинска стомана, сплав от никел/хром).Последици электроэпиляции за които трябва да знаете

Принципите и редът на излагане на

Но не всичко е толкова еднозначно положително. Процедура электроэпиляции продължителна по време на една сесия не е ограничена, защото капитанът работи с всеки изминал волоском отделно. Премахване на растителност по тялото изисква индивидуален подход и се състои от няколко манипулации:

 • въвеждане на игла-електрод в волосяную чанта;
 • електрически импулс;
 • премахване на косъмчета с пинцети.

За отработка на единични косъмчета си отива от порядъка на 10 сек. Дължина удаляемого на косъма трябва да бъде не по-малко от 2,5-3 мм, така че да е разбираемо, където волосяная чанта, където да въведете иглата и да имате възможността да хванете с пинсети изсмуква отработен косъм за отстраняване. Балон сесия терапия е 15-60 минути, зависи от големината на обработения участък и индивидуалните особености на клиента.

Също така ще бъде интересно энзимная епилация

Има три активни фази, те се характеризират с:

 • активен растеж, анаген;
 • преминаване от една фаза на растеж в друга, катагенна;
 • етап на почивка, телогенна.

В активна фаза на растеж в норма при здрав човек, са до 90% от всички косата, по-фаза на покой — от порядъка на 10-15%, в преходната форма едновременно са само около 2% от косата. При епилация разрушава фоликула и се отстранява нарастващото активно косата, но в подхода на следващия, находящ се в катагене. Така че, за да се отървете от цялата нежелана растителност върху тялото, сесии трябва да се повтори няколко пъти — за да попаднат в "най-подходящия период".Последици электроэпиляции за които трябва да знаете

Видове и характеристики методи

Тази апаратна процедура включва поредица от които се различават по между си по начина за извършване на операция:

 • термолитический метод (незабавен силен отопление, въздействие върху фоликула попеременными высокочастотными импулси) идеален за обработка на големи площи от тялото, разновидност на термолиза — вълни, се използва игла със специален изолационен покритие;
 • электоролитический метод (въздействие покритие тласък чрез използването на два разнозаряженных електроди), подходящи за премахване на ненормален космените луковици, по време достатъчно продължително;
 • система блендирования — комбинация термолиза и злектролиза;
 • электроэпиляция пинсети (като електрод действа директно пинсети), поради продължителността на тази процедура, тази форма на епилация е непопулярна в салоните.

Кратък преглед на резултатите от хардуер процедури

Според коментарите на клиенток козметични салони, като най-неприятни последствия след электроэпиляции метод — това е термолиз. Волосяная глава лук не умира веднага, болезнено намеса трябва да се повтаря няколко пъти. След термолитического експозиция често възникват усложнения под формата на дразнене, кожни обриви, алергични реакции. Флаш термолиз не се прилага на лицето ви и в области на гърдите и бикини, но в крайниците дава чудесен резултат.

Електролитно епилация е по-малко болезнени, появата на проблеми от такива манипулации са минимални.Последици электроэпиляции за които трябва да знаете

Бленд-епилация двухфазовая: попеременный микс от термолиза и електролитни експозиция позволява по-бързо да разруши структурата на фоликула, и, следователно, намаляване на времето за постигане на крайния резултат. Такова агресивно влияние на волосяную лук често предизвиква фолликулез (възпаление) и болезнено белези на тъканите.

Про - популярните средства за епилация

Като цяло, электроэпиляция — този процес е болезнен. Много специалисти-козметика призовават клиенток да се откажат от какъвто и да е обезболяващи. Основният им аргумент — и анестетични вещества често дават обратен ефект: в третираните болката средства повърхности на кожата се наблюдава ускорен растеж на косъма покривка. Обаче това е не повече от мит. Обезболивающая инжекция се прави дълбоко в мускулната тъкан, а като действие на електрода се случва в горните слоеве на епидермиса. Външни същия анестетици (Лидокаин-спрей, Эмла) се прилагат за известно време, преди началото на епилация.

 

Противопоказания

Има редица противопоказания при този метод за премахване на нежелана растителност върху тялото. Това могат да бъдат някои временни ограничения за преминаването на электроэпиляции, но не са изключени и категоричен задръжки по медицински показатели.

Нека разгледаме какви видове усложнения може да доведе электроэпиляция, както и какви са противопоказанията и последиците от нейното прилагане, в зависимост от едни или други причини.

Към строг запретам за прилагането на метода, включват медицински показания:

 • монтирани пейсмейкър, редица сърдечни заболявания (порок на сърцето, различни аритмии и др), повишено налягане, епилепсия;
 • болести на кръвта и вени (хемофилия, различни тромбозы, варикоз);
 • онкологични, инфекциозни и вирусни заболявания (хепатит, ХИВ и други);
 • ендокринни нарушения;
 • гъбички на места очакваната епилация;
 • кожни заболявания (псориазис, екзема и други дерматити);
 • поражения на кожната покривка в местата на предполагаемата експозиция (раневые повърхността, обриви и други);
 • кожни новообразувания (папиломи, брадавици).

Не се препоръчва электрочастотные въздействие и при бременност. По този начин не се отстранява растителността в ушите, в носа и в други лигавиците. Неспазването на данни препоръки може да има фатални последици.

Неспазване на препоръките за грижи за кожата след процедурата може да доведе до различен вид раздражениям на кожата чак до нагноений и шрамирования.

Резултатите электроэпиляции и грижи

Вследствие на дразнене на кожната покривка по време на процедурата може да се появят някои малоприятные прояви. Въпреки това, тези прояви са временни.

Последици электроэпиляции за които трябва да знаетеПоследици электроэпиляции за които трябва да знаетеПоследици электроэпиляции за които трябва да знаете

 • възпаление продължава известно време след процедурата;
 • зачервяване, натъртване, оток (записани няколко дни);
 • кожни обриви (пъпки, акне, образуване на гнойни пъпки и папули);
 • струпеи (корички) или лющене (не се почеше!);
 • временна пигментация в третираните зони;
 • разширени пори, дълго време видими места ваксини (особено на лицето).

За да се намали ефектът от процедурата, е необходимо да се спазват редица препоръки. Някои проблеми, като например зачервяване или лющене на кожната покривка, не може да избегне. Но намаляване на обратен процес и да се ускори процесът на оздравяване е напълно по силите. За тази цел е необходимо:

 • носят широки дрехи, за да се избегне травмирующего действия тъкан на свежеэпилированные тъкан;
 • 2-3 дни няма да използвате козметика — нито уходовой, нито декоративни, само антисептични (мирамистин, хлорхексидин, тинктура от невен) и заживляющие средства (пантенол, боро-плюс, бепантен и други подобни);
 • ден да предотвратите появата на вода на постпроцедурную повърхност;
 • не сковыривать образувани кафяво, белене, рани;
 • без излагане на слънце, без да ходят на солариум, не се използва средство за самостоятелна обработка на кожи, за да се избегне пигментацията на кожата;
 • не пита зачервена места;
 • да се избягват силни физически натоварвания, за да се изключи спортувате, парни бани, сауна — за да не се поти, като по този начин причинява сърбеж по кожата.

Средно, на възстановителния период след электроэпиляции е 1.5-2 седмици. В рамките на този период е необходимо да се спазват посочените по-горе правила, за да се обърне срещу намеса в целостта на кожната покривка са минимални.