Рецепти за красота » Грижа за косата » Кокосово масло за коса: маска от кокосово масло

Кокосово масло за коса: маска от кокосово масло

Кокосово масло – това тлъсто растително масло, което се получава от в копра. Тя е изработена чрез горещо пресоване на прясно изсушена целулоза кокосов орех.

Кокосово масло се прилага не само в мыловарении и в средствата за грижа за кожата на лицето и тялото си, но и като средство за грижа за косата. Кокосово масло е базово растително масло, така че се използва като съставка за готови маски и шампоани за коса, така и като самостоятелно средство за грижа за косата.

Маска за коса от кокосово масло

  • За това кокосово масло се затопля на водна баня, след това в него се добавя етерично масло от роза и розмарин.
  • Нанася кокосово масло за суха немити косата в продължение на 1-2 часа под слой филм, всичко това се поднася топъл с кърпа.
  • Чрез дошло време маската се измива с шампоан.

Маска от кокосово масло прави косата по-послушни, блестяща коса и след нея престанат электризоваться, така че маската е подходящ за грижа за косата, особено през зимата. Кокосова маска предпазва косата от загуба на протеин при измиване на косата с шампоан. Ако приложите тази маска редовно, космите стават много дебели, не допуска сечение и крехкост на косата.

Видео, като използвате кокосово масло за коса:

Масло от кокосов орех има отлични като прониква свойства. Тя добре абсорбира косата, помага да задържа влага, изпълва себе си разрушени участъци от пръчката на косата.При много голяма сухота на косата след измиване и пълно изсушаване, за тях с помощта на гребен се нанася малко количество кокосово олио и равномерно се разпределя по цялата дължина. Косата от тази процедура стават еластични, гъвкави и силни.

Вече сте опитали да използвате кокосово масло за коса и маска с него? Споделяте в коментарите!