Рецепти за красота » Как да отслабнете » Правенето на тежести за отслабване. Как правилно да се справят?

Правенето на тежести за отслабване. Как правилно да се справят?

Велоергометър – това е чудесна алтернатива на спортзалу. С негова помощ може ефективно да се хвърлят излишни килограми в домашни условия. В мрежата може да често се срещат оплаквания, че този метод на отслабване не е достатъчно ефективен, въпреки че това не е така. За да се постигне желания ефект, е необходимо да се включат в специално определен план. Освен това, такива тренировки ще донесе огромна полза за здравето и фигурата.Днес, мястото womenmagazines.info ще разкажа как правилно провеждат упражнения на велоергометър за отслабване.

Правенето на тежести за отслабване. Как правилно да се справят?

Ефективен ли е треньор за тези, които желаят да отслабнете?

Ако тренировка системно – да се отърве от подкожната мазнина може много бързо. Като бонус вие отлично подсилва мускулите на краката и да се отървете от надоевшего целулита. В процеса на работа с няколко градуса се покачва температурата на тялото, а в такива условия към мускулите постъпва повече кислород. Грамотни и редовни тренировки ще позволи дори и неопитни човек за 25% увеличение на издръжливостта на сърдечно-съдовата и дихателната система.

Противопоказания за занимания на велоергометър

Някои хора се отдадете на тежести, е строго забранено. Така че да не донесе здраве повече вреда, отколкото полза, трябва да се запознаете със списъка на противопоказанията:

  • Болки в коленете и ставите.
  • Тромбофлебит.
  • Диабет.
  • Различни заболявания на сърдечно-съдовата система, онкологические заболявания, кръвоизлив в мозъка . (само след консултация с лекар)

Ако в процеса на практикуване се усети недостиг на въздух, главоболие, в гърдите или в сърцето – тренировка трябва спешно да се прекрати и да се консултирате със специалист веднага. Пристъпи към занимания е разрешено само след преглед от квалифициран лекар.

Как правилно да се отдадете на велоергометър

Специалисти отдавна е доказан фактът, че физическите натоварвания могат да бъдат по-ефективни, ако точно съвпадат с биоритмите на човека. Ето защо трябва да се определи своя тип (на шега или сова) и да се ангажират в съответствие с него. Феновете се събуди по-рано, трябва да се премине към занимания само след няколко часа след събуждане. Сови могат да тренират във втората половина на деня, когато им е удобно, но не по-късно от 2 часа преди заминаване за сън.

Важен момент! Има и след упражнения могат да бъдат един час по-късно, а да започне да работи над физическата форма трябва през 1.5-2 часа след хранене. Да се пие по време на работа може и трябва да бъде, от загубата на течности организмът ще изпита стрес.

Преди започване на работа трябва да се замеси, ако не се затопли мускулите – на следващия ден ще се мъчиш крепатура (болки в мускулите). За загрявка отлични кляка, накланя и упражнения за ръцете и плечей, махи ритници, скокове. Мускулите на краката и коленете трябва малко помассировать и каша, а след упражнения на велоергометър всички мускули внимателно потягиваются.

Пулс

За начинаещи и неопитни хора занятията се провеждат в щадящем режим, без скока. Наблюдение на пулса се изисква, той трябва да бъде в рамките на 110 - 120 удара в минута . Опитните спортисти честотата на пулса е 60-70% от максималната възрастова пулса (този процент се определят по формулата 220 - възраст, т.е. от 220 я изваждат от общото си възраст и получават максимално допустим пулс, от тази цифра я изваждат от общото 30% (за практикуване на 70% от MVP) и се допустим пулс по време на тренировка), а именно при този показател най-ефективно да се изгарят мастните слой на почвата и се губят излишни килограми. Ако честотата на пулса ще бъде около 80% от MVP – това ще направи организма значително выносливей.

Видео "Занимания на велоергометър"

Програма за занимания на велоергометър

Тренировка прекъсне невъзможно е, време за почивка е желателно да се намали до няколко минути. Ако не спазвате тези прости правила на желания резултат не е постигнат. Задължително трябва да се контролира дишането и постепенно увеличаване на натоварването.

1. Началното ниво. Програма за неопитни

Продължителност на занятията трябва да се увеличи постепенно и доведе я до 30 минути. Оптималната честота на практикуване – 4 пъти седмично, продължителност на програмата – 8 седмици.

2. Средно ниво. Междинната програма

Да се обучават трябва пет пъти седмично не по-малко от 45 минути на ден. С помощта на тази програма може да се постигне по-забележими резултати, отколкото предишната. Най-добре е да продължи да се поддържа във форма дори след постигане на желания резултат, така и в бъдеще излишни килограми не се върнаха.

3. За обучени

Това е програма за физически силни и выносливых хора, както и за спортисти, които трябва да си възвърне формата. Участват трябва 6 пъти в седмицата по час и повече.