Рецепти за красота » Как да отслабнете » Шоколадът помага да отслабнете

Шоколадът помага да отслабнете

Шоколадът помага да отслабнете На пръв поглед твърдението, че шоколад може да ви помогне да отслабнете и да звучи просто невероятно! Наистина, този вкусен и обожаван от всички жени (и не само от тях) продукт непрекъснато обвиняват във всички смъртни грехове: и калории в нея много и тегло наднорменото от него се появява и алергии и пъпки на лицето също от него се появяват! Но... шоколад шоколад разногласия.Всичко по-горе, трябва да се признае, вярно, ако става дума за млечен или бял шоколад. Е, все още за безброй безобразных батончиках, които така развали репутацията на този благороднейшего и вкуснейшего изобретяването на готвенето.

Забравили много, че е истински, оригинален шоколад, който има много полезни свойства – той е черен, горчив шоколад, направен от какаови зърна и малко добавяне на мляко и захар. В по-стари времена эскулапы с помощта на черен шоколад лечение на сърдечно-съдови заболявания и тромбофлебит. В края на краищата в този невероятен продукт съдържа такова рядко вещество, като флавоноид, което наистина има свойството да предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци.Точно в шоколад, много калций, необходим за нормалното функциониране на опорно-двигателния апарат, на антиоксиданти, които действат благотворно на кожата, на магнезий, който е отличен антидепресант, флуорид, необходими за зъбите, витамини различни групи, хранителни влакна.

Всичко това е добре, ще кажете, но как с помощта на шоколад може да отслабнете? И това е възможно, тъй като в болезнен черен шоколад със съдържание на какао над 60 % се съдържат активни вещества, нормализующие обмяната на веществата и хормоналния фон. А в края на краищата проблемът с наднорменото тегло при жените често се крие именно в това! Затова и шоколадовата диета е достатъчно ефективна, е вярно, при условие, че сте избрали за нея е много качествен, само горчив шоколад с високо съдържание на какао и без никакви оцветители и изкуствени добавки.

Самата диета е много проста – на ден трябва да се яде парче черен горчив шоколад (100 гр.) и нищо повече. Можете да пиете или кафе без захар, или зелен чай. Като цяло, вие ще загубите един по един кг тегло на ден, и получаване на удоволствие от изискана сладост! Така че от шоколада наистина може да отслабнете, това не са празни приказки. Само тук е да не се прекалява – да седне на шоколадовата диета повече от 4-5 дни не е препоръчително, дори и най-добър и натурален шоколад, все пак, не може да замести всички продукти, които са необходими на тялото ни.