Рецепти за красота » Епилация » Може ли да се направи восковую епилация по време на бременност

Може ли да се направи восковую епилация по време на бременност

Може ли да се направи восковую епилация по време на бременност На всеки етап от жизнения искам да изглежда невероятно. Грижа за себе си, за жените е актуален винаги. По време на бременността, кожата трябва да бъде същата гладка и без излишни косми. Така че за много важен въпрос, може ли да се направи восковую епилация по време на бременност.

Какво е нарастващ е

Всъщност има няколко различни начини за премахване на окосмяването. Но в последно време голяма популярност получила точно восъчен епилация. Този процес се извършва с помощта на специален восък. Той е ефективен, но процедурата не е болезнена. Всяка жена си праг на болка, за една — епилация с кола маска носи твърде много болка, за друг — се оказва напълно поносимо.

Болката те кара кръвоносните съдове да се свиват, което води до тон на матката, тя също така произвежда хормони на стреса в женския организъм. Той е изпълнен с последствия за нервната система на плода. Така че обезкосмяване при бременност е желателно. Ако има усложнения, а след това и изобщо е противопоказан. Усещането за остра болка може да доведе до преждевременно раждане на голям период от време и до загуба на бебето — в началото на периода. Да се откаже от този тип епилация, ако има варикоз.

От друга страна, позната на процедурата за бъдещата майка може изобщо и да не се чувстват силна болка или стрес. След това за нея може да бъде от значение нарастващ е по време на бременност. Но не бива да забравяме, че този процес е нежелателно и рискован.

Други видове премахване на излишно окосмяване

За да не рискува собственото си спокойствие и здраве на детето, трябва да изберат алтернативен вариант от всички съществуващи.

Класически скубане на косата пинсети

Разбира се, този метод е подходящ далеч не е всичко. Той отнема много време, а жените с плътна и гъста коса, тази процедура ще ви се стори истинско мъчение. Извади с пинцети може да вежди или редки косъмчета в други места.

Биоэпиляция

Така се нарича нарастващ е и не само. Този метод идват от древен Египет, но е бил забравен, а сега влезе в модата. За биоэпиляции използват фитосмолу, а не само на восък. Отново, преносимост може да бъде непредсказуемо. Нека тя и не е категорично забранена, но непредсказуема и опасна за сигурност.

Электроэпилятор

Чудесно приспособление, с помощта на които може да се правят епилация на краката, например. Уред премахва няколко косъма едновременно. Това е болезнено, но ако процедурата не е новост, усещането за болка почти няма, тогава може да го използвате. Ако това е първият опит, след това си струва да се изчака до раждането на бебето.

Салонная электроэпиляция

Доста стар начин, но дори е много ефективен, само за бременни може да се използва, защото не е известно как да се държат в организма под въздействието на ток.

Лазерна епилация

Модерен и изключително ефективен метод не просто еднократна такса за премахване на косми, но и намаляване на активността им за растеж в бъдеще. Що се отнася до това, възможно ли е бременните да го направи, със сигурност не е известно, тъй като методът е нов, и проведени малко изследвания. Също така има случаи, когато тялото на бременната не приема действието на лазера. Болка, макар и не толкова силни, но са налице. Така че направи епилация с лазер или не, да решават само ви.

Фотоэпиляция

Доста сложна от техническа гледна точка процедура, която понякога запаиваются съдове, околните лук косъма. Старите косми падат и нови не растат. Опит на жени в положение не са правени, така че не е ясно как повлиява на процеса на развитието на ембриона и на здравето му. Казано по-просто, не си струва риска.

Ако решите да направите фотоэпиляцию, не забравяйте, че противопоказания при него няма. Но в зоната на дълбоки бикини и корема му не допускаме в никакъв случай.

Алтернативни варианти

Може би ще хотеться да направите епилация, но девет месеца — това не е толкова много, за това време най-добре ще отговарят на депилация. Това е безболезнено и безопасно.

Трябва да внимателно да избират начин за премахване на косми по няколко причини:

  • някои процедури могат да бъдат опасни по време на бременност;
  • тялото се намира в непривычном за него състояние, че е изпълнен с различни последствия, например, алергия към восък, смола или други средства, използвани в процеса на епилация;
  • това не е време, когато трябва да усвоят нещо ново и да бъдат изложени на риск;
  • има отлични възможности за привеждане на себе си в ред, без болка.

Особено остро стои въпросът е излишно косата през лятото. Отворени крака и бански костюми карат да се търсят всякакви удобни и ефективни начини да направите кожата си перфектна. Но ако в този период, можете да прибегнете към обикновен бритвенному станку, нищо лошо няма да се случи. За да не се случи порязвания след бръснене, достатъчно е да се ползват качествени бръснача и се прилагат специални гелове за бръснене. Нека ефектът от бръсненето трае съвсем кратко и се притеснява плевене растеж остри косъмчета, но може да се ползва масло за кожа, успокояващ на тези усещания.

Кремове за депилация действат малко по-дълго, се добавя ефект на гладкост в продължение на няколко дни. Само преди да ги използвате трябва да опитате върху малък участък от краката нанесете крем, а след това по указанията на производителя, за да я премахнете. Ако след няколко часа никакви алергични реакции не се случи, значи, може да се извършва пълна процедура за депилация.

В бикини зоната с всички средства, с изключение на бръснач, трябва да бъдат внимателни. Тази зона се намира близо до плода, всяка болка, лазерни и фотоэпиляции, агресивни кремове могат да причинят вреда на здравето на детето. Нека това са най-ефективните начини, но те са напълно могат да се изчака раждането на бебето.

Да бъдеш в позиция и след раждането може да изглежда перфектно, без да навреди на себе си и на детето си. Човек трябва само да направите правилния избор в полза на безопасни средства. Също така си заслужава да се замени кремове с отдушкой на биокремы или да ги направите сами.