Рецепти за красота » Епилация » Изгаряния след епилация: профилактика, причини и начини за лечение

Изгаряния след епилация: профилактика, причини и начини за лечение

Изгаряния след епилация: профилактика, причини и начини за лечение За съжаление, всеки метод за обезкосмяване, поради едни или други причини може да доведе до определени проблеми. Като правило, това е едно от трите: алергична реакция, врастнали косми и изгаряния. Последният вариант, може би най-неприятен, тъй като може да доведе до непоправими щети на кожата.

Ето защо трябва да знаете точно какво и как да правите преди и по време на епилация, за да се избегнат възможните негативни последици. В края на краищата никой не иска да се скрие за няколко седмици от любопитни очи, докато са изгаряния, и още повече, че никой не иска да постъпва в болница заради това.

Изгаряния след епилация крем

Депилация, кремове – това е сравнително нов начин на епилация, на който в последно време станал много популярен благодарение на лекотата и безболезненности прилагането му. Освен това този метод не изисква много време.

По същността на своето действие, крем за депилация е "разтворител". В състава му са налице силни синтетични киселини, които при контакт с повърхността на кожата на корозия (разреждане) намираща се там космения покривка. Разбира се, този крем действа и върху кожата (негативно), макар и не толкова силно. Но ако пренебрегнем инструкции и противопоказания, тогава проблеми няма да се избегне.

Важно! Бременните жени не си струва да използвате кремове за епилация, тъй като си повишено киселинно-алкален баланс (рН), която в повечето средства, е равно на 12, може да повлияе неблагоприятно на рН на кожата (норма – 4-6). Това е или усложни бременността, или ще направи този период от още по-дискомфортным за бъдещата майка.

Какво трябва да направя, когато се появи изгаряне? Ако имате силни болки, с мехури или язви – веднага отиди на лекар, на самолечение в тези случаи може всички само да се влоши. Но ако изгарянето е лек (зачервяване, повишена чувствителност на кожата), то с него може да се справя сам.

За лечение трябва да:

 1. Почистване на място изгаряне от сметана и други вещества, включително и от кал.
 2. Сложи засегнатата част на тялото, в хладка вода (топла или гореща утежни неприятни усещания).
 3. Изчакайте, докато болка и дразнене намалява до приемливо ниво, след което трябва да се справят обожженный парцел мехлем против изгаряне или крем на базата на алое.
 4. Повтаряйте процедурата по няколко пъти на ден, докато всичко не мине.

Ако говорим за парите на хората, това могат да бъдат:

 • Маска от мляко и куркума. Млякото е отговорен за овлажняването, а куркумата – на антисептични свойства на сместа. Готви тази маска е много просто – чрез обичайното смесване на мляко от хладилника с тази специей.
 • Листа от алое растения. Трябва да се режат на две и се прикрепя към изгаряния.

Какво да не правим, когато се ожоге след епилация крем:

 1. Забранено е да се използват отново същия крем.
 2. Забранено да се печете на слънце.
 3. Не нося тесни дрехи.
 4. Да се почеше на място за изгаряне, също не може.

Препоръки за това, как да се избегне химическо изгаряне, при депилация (противопоказания):

 • не е необходимо да се използва крем, ако кожата ви е много чувствителна;
 • не трябва да се прави депиляцию на загоревшей кожата;
 • нямат право да епилация в бикини зоната и на други чувствителни части от кожата, включително и на лицето.

И дерматолози препоръчват първо да депиляцию на малък участък от кожата и да видим дали ще има негативен ефект.

Изгаряния след депилация, кола маска

Изгаряне в този случай е резултат от използването на твърде горещ восък без подходяща защита (обработка). Това, което основно се случва при епилация в домашни условия, тъй като в салони този начин изключително рядко води до нещо лошо. Обикновено, изгаряне на кожата след епилация, кола маска се проявява в появата на старчески петна.

Лечение и в този случай зависи от нивото и характера на уврежданията:

 • ако са силни – да отидем на лекар;
 • ако слабите – използваме крем (например, Пантенол).

Пантенол – това е средство за борба с термични инструменти стил на ддс, които облекчава болката и помага да се излекува. Освен това, можете да използвате ядки масло и компрес от сок от алое.

За да се избегне изгаряне:

 • не използвайте излишно е горещ восък и правете всичко според инструкциите (върви заедно с кола маска):
 • не прекарвайте епилация при силен загаре и в случай, че кожата вече обожжена;
 • след процедурата избягвайте стегнати дрехи;
 • колкото по-чувствителна кожата, толкова по-гореща трябва да бъде восък.

Изгори след лазерната епилация

Лазерна епилация – това е процедура за премахване на коса, чрез въздействието си върху тях се съсредоточават сноп от фотони (светлина). Казано по-просто – да ги горят. Изгаряния при това се появяват по същата причина, че и при загаре – твърде силно излагане на светлина.

Лазерна епилация може да доведе до проблеми, ако:

 1. използва се ремонтират повредено оборудване;
 2. процедурата се провежда от неопитен майстор;
 3. избран лазер твърде голяма мощност;
 4. кожата вече е повреден – има изгаряния, слънчево изгаряне, силен гняв, различни кожни заболявания.

В 3-ти случай става дума за мощност отделно взета инсталация. Например, ruby лазери използват червени фотони с дълга вълна, поради което тяхната лъчи-силни от други, по този начин, те по-лесно да се нарани кожата. Докато александритовые инсталация произвеждат малки фотони на къси вълни, така че те са по-слаби и затова е по-безопасно.

За да се избегнат изгаряния от лазерна епилация, следвайте тези прости съвети:

 1. Обръщайте се само на доказани салони с първокласно оборудване и опитни майстори. По-добре да се търси отзива на клиенти.
 2. По време на консултациите поискайте сертификати, доказващи квалификация за майстор.
 3. Предварително научете спецификата на процедурата – последователност от действия на капитана, противопоказания, продължителност, което се използва и т.н.
 4. Прекарайте пробна епилация на малък участък от кожата и видим резултат.
 5. Не прекарвайте процедура за след слънчеви бани или пред него.

Освен това, лекарите препоръчват да се въздържат от лазерна епилация по време на приемането на сульфамидных лекарства или антибиотици. Същото правило се отнася и за хората с кожни заболявания.

Какво да правя, когато горят все пак се появи? Първо се проверяват, след което се консултирайте с капитана. Като цяло, той знае, какво трябва да направя. В повечето случаи, ако изгарянето е малък, ще ви посъветва да използвате по-рано споменатия Пантенол или друг крем за лечение на изгаряния. И още ви може да ви препоръча да избягвате открити пространства и/или използвате слънцезащитен крем.

При ожоге от лазерната епилация не е препоръчително да се правят следните неща:

 • смъквам или унищожаването на коричка, оформила се на мястото на изгаряне;
 • използват различни ексфолианти или други средства с по-силен физически или химически въздействието върху кожата (например при ръчно миене и/или почистване);
 • посещаване на солариум или слънчеви бани на слънце;
 • ако изгарянето е голям, не си струва да правиш нещо, което предизвиква силно изпотяване на повредената участък от кожата.

В тези случаи, когато горят достатъчно силен или отнема значителен участък от кожата, трябва задължително да се консултирате с лекар. В противен случай могат да възникнат сериозни проблеми.

Епилация и депилация без последствия

Както виждате, епилация – това не е чак толкова проста работа. Тази процедура има своите противопоказания и трябва да се извършва в пълно съответствие с инструкциите. Силно ви препоръчваме това се пренебрегва, в противен случай горят или други проблеми с кожата, дори е много вероятно да се случи.

Ако правиш избор между захарно эпиляцией и лазерни, нещо уникално именно shugaring има повече плюсове. Захар епилация дава по-дълготраен ефект, а рискът от възникване на изгаряния и раздразнения след тази процедура се свежда до нула. Обаче има едно важно условие – shugaring трябва да изпълни опитен майстор, да знае правила за боравене с гореща кола маска!

По-добре винаги да се обръщат към професионалисти, които знаят какво и как да правя, за да получите максимален резултат и да се избегне с това негативни последици. Именно такива специалисти работят в нашия салон "Эпил Салон" в Москва. Каним ви на сигурна и евтина пудра епилация на косата !