Рецепти за красота » Епилация » Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

Черна точка, която се появява след епилация на краката си, по същество са косми, вросшими в кожата. Те остават като след бръснене, така и след прилагането на електрически депилятора, специален крем или восък.

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

За премахване на черни точки на телета и на площи, разположени по-горе стоп, можете да използвате няколко различни начина.

Защо след епилация се появяват черни точки?

Епилация означава премахване на само надкожной част на косъмчета, а на космения фоликул остава непокътнат. След няколко въздействия кожна покривка се прави грубо, а космите — слаби. Всичко това нарушава процесите на естествения растеж на косъма. Те започват да врастать в дебелината на кожата, така че краката да образуват точка черен цвят, се появява сърбеж по кожата.

Ако кожата на краката и краката на гребен вътре, за да проникнат различни микроорганизми. В резултат на това се образуват пъпки или гнойники. След зарастване на раната, останала на мястото на силния нагноения, понякога се появява грозно пигментное петно.

Моля, обърнете внимание: не выдавливайте ръце гнойнички и черни точки на краката си, тъй като това причинява засилване на възпалението. Процесът се разпространява и в други части на кожата.

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

Как да премахнете от краката черни точки?

За да изтриете точка черен цвят, появили се след епилация, трябва да се извлекат на врастнали косъмчета. Жените, които имат тънка кожа, може да се ползва трудно търкане. Той ексфолира горния слой на епидермиса и косата расте нормално.

Друг лесен начин за извличане на косми в домашни условия — прилагане на пинсета и тънки игли:

 • Предварително, те трябва да бъдат санирани, потапяне в алкохол. Измийте добре ръцете си със сапун. Почистете кожата на краката и краката на антисептик
 • Внимателно въведете игла до волоском и надорвите кожата обратна на движението
 • Когато на косъм ще се появи на повърхността, извадете го с пинцети. Опитайте възможно най-малко вреди на краката
 • След приключване на процедурата отново третирайте кожата антисептик

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

Важно: не е за извличане на врастнали косми с помощта на нокътя, в противен случай могат да пренасят инфекции. Ако черните точки на телета и в областта на горе стоп се появяват постоянно, промяна на начин за премахване на "растителност".

Профилактика на образуването на черни точки

Процедурата за отстраняване на врастнали косми по краката не е придружено с болка, но тя е и отнема достатъчно много време. По-добре да се опитаме да се предотврати появата им. С тази цел спазвайте няколко прости правила.

 • Распарьте кожата на телета и краката на крака един ден преди епилация по никакъв начин (включително за бръснене). След това третирайте я с помощта на скраб
 • На следващия ден след епилация също възползвайте се от търкане
 • Лечение на кожата търкам 1 пъти през 1-1,5 седмици
 • Преди премахване на врастнали косми също се опитват да вземат душ, парна прасците и стъпалата на краката. Порите на кожата разширяване, кожата ви ще бъде мека, а косата — гъвкави
 • При премахване на косми с помощта на электроэпилятора внимателно следете за чистотата на неговите остриета
 • Използвайте восък за епилация само 1 път
 • В някои случаи има смисъл да се чака. Нарушения на кожата и космите постепенно "привикване" към епилация и точка черен цвят изчезват сами

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

Как да се грижим за кожата на краката, за да не се появиха черни точки?

За да се гарантира качеството на грижите за кожата на телета и краката на краката поръчайте кремове-пилинг, в състава на които има плодови киселини. Те имат отшелушивающее и успокояващо действие. За да се отървете от врастнали косми, използвайте средство през деня.

Използвайте в душата луфа, изработен от люфы. Тя ще помогне за изчистване на кожата от ороговевших клетки. След водните процедури се прилагат на краката с подхранващ крем.

Използвайте средства, които забавят растежа на растенията. В този случай може да бъде по-рядко провеждане на епилация. В резултат на правилната грижа за краката ще се превърне в изчезването на врастнали косми. Освен това, те ще бъдат по-тънки.

Епилация на краката в салони за красота

Епилация на краката в условия на салон е ефективен начин за премахване на "растителност". Епидермиса не е контузен така, като след употреба на депилятора или след бръснене. Черни точки на краката си след това не се появяват.

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

До салонным способи за епилация са следните: фотоэпиляция, ELOS-епилация, обезкосмяване с лазер, електричество.

Показания за поведение салонных процедури:

 • голямо количество растителност или твърде тъмен цвят на косата
 • чувствителна кожа
 • дразнене след обезкосмяване чрез бръснене или депилятора
 • образование точки черен цвят

Противопоказания за епилация в условията на салони:

 • множество бенки, пигментни петна
 • наранявания на кожата
 • онкологические болест
 • варикоз
 • диабет
 • обостряне на алергии
 • инфекция

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

Электроэпиляция

Электроэпиляцию се използва за премахване на косми, които растат достатъчно рядко. В процеса на провеждане на процедурата електрически импулс, който преминава през космения прът, унищожава фоликула (лук). В резултат на това косата не расте.

Фотоэпиляция

Принципът на действие на фотоэпиляции се основава на свойството на меланин, намиращ се в косъма, усвояване на излъчване на светлината. Фотоэпилятор създава високочестотни светлинни избухването на висока интензивност. Това предизвиква нагряване и унищожаване на космения фоликул.

След няколко дни след процедурата космите падат сами. В третираните фотоэпилятором повърхности "растителност" не се прояви в продължение на 8-10 години. За да се отървете напълно от косми на краката, ще трябва 3-8 сесии.

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

ELOS-епилация

ELOS-епилация е сравнително нов начин за премахване на "растителност". Необходимия ефект имат 2 действащи фактора — высокочастотное светлинно излъчване и електрически ток. Процедури забавят растежа на косата, които стават по-тънки.

Такава епилация не води до перегреванию на кожата. Това позволява намаляване на зачервяване и дразнене на епидермиса. Най-често се нуждаят 4-6 сесии.

Лазерна епилация

Лазерната епилация е чудесно се бори с космените покривка, но тази процедура е доста скъпа. След 1-та сесия на нови косми се появяват след 3-5 седмици, обаче, им става на 10-20% по-малко. За да се отървете от косми, ще изисква курс, състоящ се от 4-5 сеанса. След половин година ще трябва да идват на поддържащи процедури.

Черни точки след епилация: начин за решаване на проблема

На епилация с помощта на лазер трябва да се подготви. Задължително условие — космите трябва да са с дължина 3-4 мм. В продължение на 10-14 дни преди и след епилация не могат да посещават солариум или слънчеви бани.

Грижи за кожата след лазерната епилация

Обработка на кожата с лазер е няколко травматичной процедура. За да кожна покривка колкото се може по-бързо да се възстановяват през следващите 3 дни след сеанса прилагат върху кожата сутрин и вечер външен лекарство "Пантенол" (крем или спрей). Той се продава в аптеките.

Да не би раздразнения на кожата, до 3 дни въздържайте се от посещения, сауни, бани, басейни. Вземайте вана или душ с умерено топла вода. Тези съвети ще ви помогнат да се отървете от косата и черни точки на краката си.