Рецепти за красота » Грижа за краката » Ванички за крака със сол - ползи за кожата на краката и на цялото тяло

Ванички за крака със сол - ползи за кожата на краката и на цялото тяло

Физиологичен разтвор баня се ползват при жените немалка популярност като средство за укрепване на ноктите. Но малко хора знаят, че те имат благоприятно въздействие и върху проблемную кожата на краката, което я прави по-устойчива към въздействието на външни негативни фактори. Много добро обслужване, те могат да се направи през лятото, когато ни се налага да носят обувки на бос крак, а кожата поради това грубеет. Днес, мястото womenmagazines.info ще разкажа как с полза да се прилагат вани със сол.

Ванички за крака със сол - ползи за кожата на краката и на цялото тяло

Каква сол използвате

За приготвяне на солената тави , обикновено се използва голяма готварска сол – дребния фрезоване не се свързва с лечебни свойства. Още по-добре, ако сол е обогатена с йод – водни процедури с неговото прилагане добре се доказват като средство за лечение на пукнатините на петите и един от най-добрите превантивни мерки срещу гъбички на краката и ноктите.

Можете да приготвяте ваната за крака и от специални физиологичен комплекси , обогатени с екстракти от лечебни растения - те често се продават в аптеките и магазините за козметика. Пример за този комплекс може да служи иглолистна физиологичен концентрат, това е сол за вана с екстракт от борови иглички.

При ежедневно прилагане скоро да се отървете от надоевших мазоли и шипиц.

Горещи вани със сол помагат на пара краката и омекоти брадавици за тяхното по-нататъшно лечение. По-специално, на този фон може да се извършва лечение на подошвенных брадавици йод: кожата гнездо за един, след това леко обтирают едно стъпало кърпа и с помощта на покрива с памучна свещ пръчки навлажнена с брадавицата на йод, докато тя стане почти черна.

В състава на морска сол влиза много минерали , в това число натрий, калий, магнезий, бром, желязо и силиций. И тъй като физиологичен разтвор баня положително въздействат не само върху кожата, но и върху състоянието на мускулите и ставите. Ако сте често притеснява тежестта в краката и заболявания на ставите, а след това спасение – именно в тези процедури, вземете и я използвайте.

Трябва да се помни, че топлите вани имат успокояващ и релаксиращ ефект. Ако температурата на водата не надвишава 25 градуса, а след това те отлично тонизират и премахват умората.

Ако искате да направите петата гладки и меки в кратък срок , може да се възползва и да е начин без распаривания на кожата в ванночке - за това можете да прочетете в статията "Как да направим петата мека и гладка - ефективен и лесен начин".

Как да се готви

Ванички за крака с малко сол се приготвя в размер на 2 супени лъжици. лъжици сол или сол на комплекса на леген вода . Продължителността на една процедура е в продължение на 15-20 минути. Краката, преди да се гмурнете в солен разтвор трябва да се измиват със сапун и вода, а след приключване на процедурата се изплаква с чиста, топла вода, защото останалата част на кожата на сол може да предизвика дразнене. Освен това ходилата се препоръчва за смазване на успокояващ крем.

Видео - "Тави за отпускане на краката" (сол+лайка)