Рецепти за красота » Епилация » След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

Мода в подреден гладка кожа се появява много години. Към днешна дата има огромно количество начини за премахване на нежелана растителност върху всяка част на тялото или на лицето. Въпреки това, тази процедура има един негативен аспект – след депилация косата често започват врастать.

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

Какво е растящи навътре косми?

Вросшим е коса, която продължава своя растеж и развитие не са на повърхността на кожата, а под нея.

Обикновено това се случва след употреба на средства, удаляющих растителност с корен (кола маска, shugaring или механичен эпилятор). Използването на бритвенного станка рядко е причина за врастнали косми.

Видове врастнали:

 • Когато косата не може да пробие кожна покривка и продължава да расте под кожата.

 • Когато косата вече е израснал на повърхността, внезапно започва да се огъва и отново врастать.

Симптоми и признаци

Появата на този неприятен проблем се характеризира с такива симптоми като вид:

Пъпка е малък възпаление на гърбица над повърхността на кожата, а пустула – това е същата височината на повърхността, само изпълнена с гной.

Около парцела с вросшим коса са възможни зачервяване, възпаление, болка при натиск, сърбеж. Понякога цветът на кожата на този сайт може да се промени (или потъмнее, или, напротив, да станат по-леки). Следи от врастнали косми изглеждат грозно. Те дори могат да станат причина за появата на белези. Такива следи от много дълго преминават след епилация. Средство от врастнали косми помогне малко да се намали появата на тези нежелани ефекти.

Основни зони на поражение

Най-често се срещат псевдофолликулит (врастването на косъма) в тези зони на тялото, като:

 • Краката.
 • Подмишниците.
 • Интимна зона.
 • На лицето.

По-често от този бич страдат хора с дебели, здрави коса, особено с къдрава. Момиче с руса, тънка коса се сблъскват с този проблем по-малко.

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

Врастването на косъма – процес, не нанасяйки вреда на здравето. Това е по-скоро естетически проблем. Следи от врастнали косми може да доведе до много неудобства. Псевдофолликулит може да доведе до образуването на белези, белези, пигментация и ес на кожата.

Причини за възникване на проблема

Причина за врастнали косми могат да бъдат такива методи за депилация, като:

 • депилация с восък;
 • захар паста;
 • използването на эпилятора;
 • скубане.

Врастването на косъма се дължи на образуването на повърхността на кожната покривка на роговия слой от мъртви клетки на кожата. Той не дава да се пробие нов, все още слаб косата навън. Освен това много често неаккуратное използване на средствата за депилация или неопитност майстор може да доведе до това, че косата просто ще се промени траекторията на растежа. Той може да започне да расте хоризонтално, което ще стане причина за неговата постоянна врастване.

Причините може да бъде масово. Това е и генетично предразположение, хормонални промени в организма, особено на растежа и качеството на косата.

Често с проблема на жената е изправен само по време на бременност или по време на друг хормонален срив.

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

Ако косата е много дебел, а кожата на момичето стегнат, тогава проблеми няма да се избегне. Понякога причината може да се превърне в женска самобръсначка, която води до срезанию на косъма е прекалено близо до кожата. Това води до травмированию на кожната покривка, а тясна и синтетични дрехи, като чорапогащник и гипюровое бельо, само влошава положението.

Средства от врастнали косми

Не винаги при врастании косата си струва да звъни и да тичам в аптеката за медицински средства или в салон за епилация. Понякога те покълват върху повърхността на себе си. Ако това не се случи и участък от кожата започва да воспаляться, можете да се възползвате от тези методи, като:

 1. Распаривание на кожата.
 2. Отстраняване на проблеми с помощта на пинсета.
 3. Ексфолиране мъртвите клетки на кожата.
 4. Използването на химически пилинг.
 5. Обръщането към специалист (хирург, козметик).

Распаривание на кожата

Метод ще помогне да се справи с проблема в началния етап на нейното развитие. За тази цел се използва топла вода и мека кърпа. Можете да парна кожата си само с помощта на мека кърпа с топла вода, но по-добре ще бъде да вземете вана. След распаривания и отваряне на порите на кожата трябва да се смила добре. Често това е достатъчно, за да се гарантира кълняемостта на косъма навън.

Отстраняване на проблеми с помощта на пинсета

Използвайте пинсета – по начин, подходящ далеч не е за всеки. Обладательницам чувствителна кожа, склонна към покраснениям и образуване на белези, по-добре изберете друг метод.

С помощта на пинсета, може да опитате да премахнете растящи навътре косъм. Ако направите това, не успяват, тъй като той дълбоко врос в кожата, може да се възползват от игла. Чрез нея трябва да се пробива кожата и да помогне на волосу да излезе навън. При използване на този метод е, трябва да се стерилизират всички използвани инструменти, за да се избегне замърсяване и нагноения на парцела.

Ексфолиране мъртвите клетки на кожата

Използването на методи за отстраняване на роговия слой на кожата – лесен за изпълнение начин е да се изисква, обаче, е редовността. Преди извършване на всички процедури, депилация, се препоръчва предварително да се подготви кожата.

След вземане на душ третирайте кожата търкане или твърда луфа. Това ще помогне за премахване на мъртвите люспи, освобождава порите и от повърхността на кожата, за растежа на нова коса. Процедурата е необходимо да се повтаря на всеки два-три дни. Това ще ви позволи да поддържате кожата чиста, гладка и предотвратява появата на псевдофолликулита. За изпълнение на процедурата е много подходяща твърда гъба, ръкавица или варежка-гъба.

В магазините често могат да се срещнат търкане от врастнали косми, пилинг и други средства с абразивни вещества. Подобно средство може да се приготви и в домашни условия. Вземете сол, захар или кафе, смесете с мед, растителни масла, и вие ще имате един прекрасен и полезен търкане.

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

След процедурата задължително използвайте овлажняващ средство или лосион от врастнали косми ("Глория Shugaring", "Фолисан" и др). Това ще омекоти кожата и предотвратяване на повторение на проблемите.

Използването на химически пилинг (салицилова киселина от врастнали косми)

Химичният пилинг представлява средство за защита, съдържащ в състава си различни киселини (салицилова, гликолова, лимонена и други).

Киселина се разтваря повърхностния слой на кожата, което позволява на нови косата си свободно да расте. Използването на този метод е възможно в редки случаи и само с голямо внимание, тъй като неправилни пропорции киселина или твърде продължително въздействие може да доведе до леки изгаряния.

Пилинг може да се използва и за профилактика на псевдофолликулита. Салицилова киселина от врастнали косми е универсално средство. Използването на киселини повърхностно и в малки количества може да помогне за предотвратяване на възникване на проблем.

Обръщането към специалист

Един от негативните ефекти вросшего на косъма може да бъде развитието на фолликулита. Болестта се характеризира с образуването на кисти или формирането на гнойного абсцес. Това прилича на една малка клечка.

При възникване на подобни проблеми не си струва да изпадате в паника. Ако възпалението несильное, то може да мине. Има случаи, когато абсцес телевизията себе си, тогава от нея могат да се сдобият с един или няколко косъма. Препоръчва се ограничаване на агресивното въздействие върху засегнатия участък от кожата и се отменят всички процедури, депилация. Парцела трябва задължително да се справят по някакъв антисептик (например, хлоргекседином). Освен това, можете да използвате средства, съдържащи в състава си антибиотик или бензоил пероксид.

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

Ако участъка е силно впечатлен от и туморът не преминава в продължение на няколко дни, след което посещение на лекар, козметик или в салон за епилация вече не може да се отложи. В тежки случаи, при развитието на гнойного възпаление, допълнително се назначава прием на антибиотици.

Народна рецепта

Най-лесният и евтин метод да се отървем от фолликулита – това е употребата на аспирин. Вземете хапче, раскрошите си, разрежда се с вода и се разбърква до състояние на пюре. Получената смес трябва да се прилага на възпаление на участък от кожата, а след втвърдяване внимателно да се измие с вода. Процедурата трябва да се повтаря периодично.

Използването на подобни средства повишава възможността за самостоятелно резорбция на възпалението.

Предотвратяване на врастнали косми

Има прости правила, които ще помогнат да се намали вероятността от врастнали косми.

 1. Ексфолиране ороговевшего слой на кожата с помощта на допълнителни средства. Може да използвате различни начини и приспособления: твърда луфа, варежку, скраб или пилинг. В това правило най - важното- на редовността. Не забравяйте да ексфолиране като преди процедурата, така и на всеки 3-4 дни след епилация. Средство от врастнали косми ще ви помогне да постигнете максимални резултати.
 2. За жени, които използват електрически епилатори, също има определени правила. Така, апарат препоръчва да се поддържа само под ъгъл от деветдесет градуса. Това ще ви помогне по-ефективно и нежно премахване на космите на кожата. Освен това процедурата не следва да бързаме.
 3. Ако едно момиче – сторонница посещение на салон за епилация, трябва да се уверите в уменията на майстор, да го опита и наличието на съответните професионални умения. Обърнете внимание на чистотата на използваните средства и материали. Разберете, какво средство използва преди и след епилация. Средство от врастнали косми ще ви помогне да избегнете възпалителни реакции на кожата.
 4. За този метод на епилация, като бръснене, има своите правила. Женската самобръсначка трябва да бъде качествена и да има добър нож. Посока на хода на острието може да играе голяма роля. Експериментирайте, опитайте бръснене както по линията на косата, така и срещу него. Степента на натиск - също важна подробност. Не се препоръчва прекалено кликнете върху самобръсначка, така че можете да увредят косата и да я промените растеж. Твърде пак мек натиск може да доведе до това, че ефектът от процедурата ще бъде не толкова добра, колкото бихме искали. Затова е необходимо да намерите за себе си правилната техника.Съсредоточете се върху собствените си усещания и реакции на кожата. След всяко преминаване по кожата на острието задължително трябва да бъде изчистен, а процедурата за депилация винаги трябва да завършва бережным прочистване на кожата и да нанесете специален лосион. Крем за след бръснене, също е от голямо значение. Избирайте само стоки от доказани производители ("Нивеа", "Gillette" и др). Препоръчително е да е в състава на която присъстваха овлажняващи съставки, ухаживающие за кожата след епилация. Средство от врастнали косми ще помогне да се предотврати появата на фолликулеза.

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

Няколко прости правила:

 • Самобръсначка трябва да бъде с добро качество (например, Gillette venus).
 • Не си струва натягивать кожата по време на бръснене, отпуснете се.
 • По време на процедурата не се внимателно се прилага натиск твърде силно на една машина.
 • Изберете остриета от надежден производител (като, например, Gillette venus). Много често причина за врастнали косми е тривиален незачитане срок на използване на остриета.
 • Не пренебрегвайте грижата за кожата по време на процедурата и след нея. Крем за след бръснене и продукти за грижа за кожата трябва да бъде всяка сторонницы епилация.

Начини за обезкосмяване и врастването на косъма

Важно е не толкова начин, с помощта на които да прекарвате премахване на нежелана растителност, колко правилната грижа за кожата преди и след процедурата. Така, много рекламни сайтове, които не се уморяват да твърдят, че някои методи за насърчаване на развитието на врастнали косми по-малко от останалите (например, shugaring). В действителност това не е така. Същия shugaring – просто ново модно тенденция на модата. Практика и опит показват, че използването на захар паста няма да спаси жена от врастнали косми, ако тя има към това предразположение.

След епилация средство от врастнали косми: лосиони, кремове, салицилова киселина. Начини за епилация

В такъв деликатен въпрос, като премахване на нежелана растителност, най – важното е да се намери специалист, който да може компетентно и безопасно извършване на процедурата. Техника на изпълнение на депилация играе огромна, може да се каже, водеща роля.

Изход

По този начин, въпреки изобилието на начини и средства за борба с врастанием на косата, по-добре да се предотврати появата на проблема, като следвате прост съвети. Лечение на вече възникнали фолликулита – неприятен и често все още остава грозно следи върху кожата.